Regenboogviering 9 oktober | 16.00 uur

Op 11 oktober a.s. is het Coming Out Dag. Daarom organiseert het Beraad van Kerken op zaterdag 9 oktober om 16.00 uureen Regenboogviering in het Stadsklooster San Damiano, Van der Does de Willeboissingel 12 in ’s-Hertogenbosch. Het thema van de viering is “Iemand stelt een vraag”.

Tijdens de viering zullen diverse voorgangers van verschillende geloofsgemeenschappen een bijdrage leveren. Ook vertegenwoordigers uit de LHBTi-gemeenschap nemen tijdens de viering een bijzondere plaats in. Door verhalen, liederen, dans, gebed en stilte vieren we de veelkleurigheid van vrijheid.  Cabaretier Anne Thijs Stegeman vertelt een persoonlijk verhaal, de Schola Iuventatis o.l.v. Jeroen Felix zingt de sterren van de hemel en dansers van de vooropleiding hedendaagse dans zorgen voor kleurrijke beweging in de viering.

Iedereen is van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de Regenboogviering. Na afloop is er gelegenheid om elkaar buiten te ontmoeten en na te praten.

In verband met de coronamaatregelen is er maar beperkt aantal plaatsen voor deze viering beschikbaar. U kunt zich aanmelden via beraadvankerkendenbosch@gmail.com. De viering wordt live uitgezonden via https://kerkdienstgemist.nl/stations/2443-Kloosterkerk-Stadsklooster-San-Damiano.

Het Beraad van Kerken ‘s-Hertogenbosch zet zich in om de eenheid en de verbondenheid tussen kerken en christenen te bevorderen. We geven hiermee o.a. uiting aan door het organiseren van deze Regenboogvieringen.