Oecumenische kerkdienst tijdens Jazz in Duketown

DSC01787

Het is inmiddels een goede traditie in Den Bosch: een oecumenische jazzdienst op zondagochtend tijdens het festival Jazz in Duketown. De editie van 2014 wordt een extra feestelijke door de medewerking van jazzpianist Gé Bijvoet en saxofonist Ad Colen. De dienst begint op Eerste Pinksterdag, 8 juni, om 12.00 uur in de Grote Kerk aan het Kerkplein; voorgangers zijn dominee Erica Scheenstra en straatpastor Embregt Wever.

Jazz in Duketown brengt altijd feest in de stad. Op Pinksteren is het ook altijd feest in de kerk. We vieren het feest van de Geest. We vieren dat God door zijn Geest mensen aanraakt en in beweging zet. Wij worden geïnspireerd om te spreken van op-staan en nieuw begin. We worden enthousiast en durven in alles wat we doen te kiezen voor het goede. Om dit feest extra luister bij te zetten komt jazzpianist Gé Bijvoet spelen. Hij neemt saxofonist Ad Colen mee, zangeres Annemarie Maas, en Jasper Somsen op bas. Deze vier speelden al regelmatig tijdens Jazz in Duketown, maar ze stonden ook op grote andere festivals zoals b.v. het Northsea, Montreal, Vancouver, Toronto. Deze fantastische musici zullen het feestelijke karakter van de kerkdienst met hun bijdrage geweldig onderstrepen!

De jazzviering in de Grote Kerk vindt plaats onder verantwoordelijkheid van het Beraad van Kerken, in samenwerking met de Protestantse Gemeente ’s-Hertogenbosch en de stichting Jazz in Duketown.