Kerst(m)is…..? Kerst – event op het kerkplein

kerstevent 2015Dinsdag 22 december is de grote kerk met het kerkplein midden in de stad dé plek om kerst te beleven.
Iedereen die langskomt, kan een lichtje opsteken bij de kerststal van glas-in-lood.
Levende kersttableaus vertellen in 7 beelden het hele verhaal.
Singersongwriter David Savage zingt en vertelt een boodschap van verdraagzaamheid tegen de onverschilligheid, zowel buiten als binnen.

Op het plein staat het houten huisje van missie x.mas om uit de overvloed van het goede te delen met anderen.
Aansprekende teksten nodigen uit om even stil te staan bij wat kerst ook al weer is. Als kaart krijgt ieder ze ook mee.

Tenslotte vanaf 19.30 samen zingen van bekende kerstliederen, met achter het beroemde orgel Jamie de Goei, de bekende organist van de grote kerk

Programma:
16.00 – 19.30  –  Afwisselend de tableaux vivants en zang
Mogelijkheid om een lichtje aan te steken in de Grote Kerk

19.30 – 20.00u. Sing-a-long met Kerstliederen in de Grote Kerk.

Dit kerstevent wordt georganiseerd door
Het beraad van kerken ‘s-Hertogenbosch
De 10 mooiste bijbelverhalen van ‘s-Hertogenbosch
Samen voor elkaar aan de slag