Eric Vloeimans speelt in Jazzdienst

Zondag 9 juni 2019, 12.00 uur, Kerkplein

De bekende trompettist Eric Vloeimans speelt tijdens Jazz in Duketown in de jaarlijkse jazzdienst. Deze virtuoze muzikant wordt begeleid door de Rotterdamse organist Hayo Boerema. Zij speelden vaker samen en improviseren tijdens deze Pinksterviering rondom het thema Ademtocht.

Het is een jaarlijkse traditie van de Protestantse Gemeente en het Beraad van Kerken ’s-Hertogenbosch om tijdens Jazz in Duketown een viering te organiseren. Sinds een aantal jaren wordt deze viering bij goed weer buiten gehouden, waarbij de bezoekers op de trappen van de Grote Kerk zitten.

Jazz in Duketown valt samen met Pinksteren. Pinksteren is het feest van de Geest. De bijbel vertelt hoe mensen met Pinksteren in beweging kwamen. Ze ademden op en raakten niet uitgesproken over dat wat hen inspireerde. Die taal van hart werd begrepen, door mensen overal vandaan. Die oude Bijbelwoorden vertellen we met Pinksteren met nieuwe adem. Het thema van deze viering is ‘Ademtocht’. Adem laat ons spreken, zingen en musiceren. En door onze inspiratie – Geest, goddelijke vonk – kunnen we over grenzen heen elkaar ontmoeten, verbindingen leggen en vreugde uitstralen.

Tijdens de viering is er natuurlijk aandacht voor kinderen. Ds Erica Scheenstra en pastor Franneke Hoeks zullen de viering leiden. Eric Vloeimans en Hayo Boerema vullen het thema muzikaal in.

Het Beraad van Kerken ’s-Hertogenbosch zet zich in om eenheid en verbondenheid tussen kerken en christenen te bevorderen, en om een bijdrage te leveren aan het samenleven in onze stad. De dienst komt tot stand met medewerking van Jazz in Duketown.