Duketown 2015 – Oecumenische Pinksterviering

foto

Duketown 2015 – Oecumenische Pinksterviering

op de ‘Spaanse’ trappen van het kerkpleintje

 

‘Binnen-ste buiten’

De Grote Kerk aan het Kerkplein wordt grondig gerenoveerd en dat is op 24 mei nog niet achter de rug. Tòch zal tijdens ‘Jazz in Duketown’ een oecumenische pinksterviering ons opnieuw ‘jazzy’ begeesteren. We gaan gewoon naar buiten. Er staat een podium met de neus naar de kerk. Veel zitplaatsen op de kerktrappen, er worden stoelen aangesleept. En staplaatsen: plenty natuurlijk. Het mooie is dit keer: wie langs drentelt, kan meteen aansluiten.

 

Ook muzikaal wordt het weer een feestelijk viering door (net als verleden jaar) de medewerking van internationale topartiesten: jazzpianist Gé Bijvoet, saxofonist Ad Colen, zangeres Annemarie Maas en bassist Jasper Somsen.

 

De viering is dus op Eerste Pinksterdag, zondag 24 mei om 12.00 uur. De voorgangers zijn Peter van Helden en Rob van Oosten.

De jazzviering vindt plaats onder verantwoordelijkheid van het Beraad van Kerken, in samenwerking met de Protestantse Gemeente ’s-Hertogenbosch en de stichting Jazz in Duketown.

Het Pinksterverhaal blijft intrigeren. Omstanders dachten dat de volgelingen van Jezus ‘uit hun dak‘ gingen. Als mensen enthousiast worden, is elke grens kunstmatig. Net als bij muziek.

 

Verschillen tussen mensen blijken dan geen blokkades meer, omdat men elkaar wil verstaan. Dat is oecumene, de eenheid van alle mensen. We gaan ons met pinksteren te BUITEN aan inspiratie van BINNEN. ‘Binnen-ste buiten’ dus!